Iznenadite obitelj i prijatelje pripremom prave sočne poslastice u obliku Kolača od sira!
Uz pomoć smjese za tijesto i smjese za nadjev ispecite kolač svježeg i pahuljastog okusa koji će oduševiti svako nepce. Priprema je jednostavna zahvaljujući provjerenom receptu te jasnim i sigurnim uputama za pripremu na poleđini pakiranja.
Pakiranje sadrži: 300 g mješavine za kolač, 270 g mješavine za nadjev, 10 g šećera u prahu za dekoriranje
Potrebno je dodati: 250 g omekšanog maslaca (ili 100 g margarina i 150 g maslaca, 4 jaja (veličine M), 500 g posnog sira, 300 g čvrstog jogurta
Potrebno vam je: kalup za torte 26Øcm, malo masnoće, malo pšeničnog brašna
1. Priprema i izrada tijesta: Zagrijte pećnicu (električna pećnica: oko 180°C (zagrijana) / pećnica na vrući zrak: 160°C (zagrijana)). Namastite kalup za torte. Mješavinu za tijesto stavite u posudu, dodajte 100 g maslaca ili margarina i 1 jaje. Sve zajedno mikserom (metlicama) na najnižoj brzini izradite u mrvice, 2/3 mrvica pomoću žlice raspodijelite po dnu kalupa za torte i lagano utisnite tako da dobijete podlogu. Preostale mrvice umijesite u glatko tijesto i na lagano pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte valjak. Valjak stavite kao rub na podlogu od tijesta i pritisnite u obruč, tako da dobijete rub visine 2 cm.
2. Nadjev: Otopite 150g maslaca. Mješavinu za nadjev stavite u posudu. Dodajte 3 jaja, posni sir i jogurt. Mikserom (metlicama) na najnižoj brzini izradite glatku smjesu. Miješajući na najmanjoj brzini dodajte otopljeni maslac. Stavite smjesu u kalup i poravnajte.
3. Pečenje: Stavite kalup na rešetku u pećnicu. Nivo pećnice: donja trećina; Vrijeme pečenja: oko 55 minuta. Ostavite kolač na kalupu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Tek ga potom pomoću kuhinjskog noža odvojite od kalupa te posipajte šećerom u prahu.
Varijanta recepta sa smanjenim udjelom masnoće: Pripremite nadjev bez maslaca.
Recenzije
Još nema recenzija.