Svaka vrsta voća ima sebi svojstvenu kiselost i količinu vode.
Ovaj želirajući šećer posebno je prilagođen jagodama u svojoj mješavini šećera, pektina i limunske kiseline – za optimalnu slatkoću, voćnost i konzistenciju vašeg džema. Bez aroma. Bez bojila. S jednim pakiranjem možete od 1000g svježih ili smrznutih jagoda vrlo jednostavno i sigurno napraviti domaći džem od jagoda. Dovoljno je kuhati samo 3 minute.
Priprema:
1. Očišćeno voće prema želji narežite ili usitnite te izvažite.
2. Voće stavite u veliki lonac te pomiješajte sa Želirinim šećerom za jagode. Stavite na jaku vatru te kuhajte neprestano miješajući dok ne zavri. Čim zavri, kuhajte još 3 minute neprestano miješajući.
3. Prema potrebi skinite pjenu i odmah ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcem na navoj, okrenite naopako i u tom položaju ostavite da odstoji 5 minuta.
Recenzije
Još nema recenzija.